Bill Gates vede „foarte, foarte ușoară” rezolvarea pandemiei

0

Fondatorul Microsoft Bill Gates susţine că rezolvarea schimbărilor climatice ar fi „cel mai uimitor lucru pe care l-a făcut vreodată omenirea”, iar rezolvarea pandemiei este „foarte, foarte ușoară”.

Bill Gates intenţionează să investească 2 miliarde de dolari în proiecte şi start-up-uri în următorii cinci ani pentru a preveni schimbările climatice.

Noua carte a lui Bill Gates, „Cum să evităm un dezastru climatic”, este un ghid pentru abordarea încălzirii globale, conform BBC. El consideră că dacă vom reuși să rezolvăm schimbările climatice, într-un timp atât de scurt, am realiza ceva fără precendent ca specie: „Nu am făcut niciodată o tranziție, așa cum vorbim despre asta, în 30 de ani. Nu există niciun precedent pentru acest lucru.

De asemenea, va trebui să decarbonizăm celelalte 70% din economia mondială – oțel, ciment, sisteme de transport, producția de îngrășăminte și multe altele. Pur și simplu nu avem modalități de a face acest lucru în acest moment pentru multe dintre aceste sectoare.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.