Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, respinge varianta reînchiderii școlilor

0

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, susține că riscul deschiderii școlilor este unul gestionabil și, în acest moment, nu se pune problema de reînchidere a școlilor.

Sorin Cîmpeanu a declarat duminică seară că s-a consultat cu specialişti şi că aceştia consideră că riscul păstrării şcolilor deschise este unul gestionabil, iar o eventuală decizie de a le reînchide nu ţine de Ministerul Educaţiei.

„Specialiștii în sănătate au considerat că riscul deschiderii școlilor este gestionabil. Avem 290 de elevi care sunt infectați, dar este o rată de 1 la 10.000, însă trebuie să precizăm faptul că infectările au avut loc înaintea începerii școlilor, dar la acestea se vor adăuga cazurile de săptămâna viitoare.

Situația nu este îngrijorătoare, atâta vreme cât au fost luate în considerare aceste riscuri.

Nu Ministerul Educației decide o eventuală închidere a școlilor, decizia este luată de autoritățile de sănătate publică, dar bineînțeles că avem consultări în permanență și monitorizăm extrem de atent evoluția cazurilor de Covid-19 în școli.

Eu am credința că nu vom ajunge să închidem toate școlile, dar dacă în ciuda credinței mele vom ajunge în situația de închidere a școlilor să știți că nu vom ezita să luăm măsurile necesare pentru protecția sănătății oamenilor”, a spus Sorin Cîmpeanu, la Antena 3.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a precizat că în cazul universităţilor, acestea au autonomie de decizie cu privire la prezenţa fizică la cursuri a studenţilor, adăugând că în aceste cazuri este mai riscantă prezenţa în căminele studenţeşti.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.