Doliu în lumea teatrului. Ne-a părăsit actorul Lucian Pînzaru!

0

Actorul Lucian Pînzaru s-a stins din viață marți, 16 februarie, la vârsta de doar 53 de ani, din cauza unei boli necruțătoare cu care luptă de o perioadă mai lungă de timp. Cei care doresc să îi aducă un ultim omagiu actorului o pot face la Teatrul Dramatic din Galați.

Deces în lumea teatrului. Lucian Pînzaru a murit la vârsta de 53 de ani din cauza unei afecțiuni extrem de grave, care nu a putut fi tratată.  Sicriul cu trupul neînsufleţit al actorului va fi depus în foaierul Teatrului Dramatic, marţi, după ora 20:00. Cei care l-au îndrăgit pe actor îi vor putea aduce un ultim omagiu până miercuri seara, înainte ca acesta să fie ridicat.

Trupul actorului va fi incinerat joi, la Bucureşti, pentru că aceasta a fost dorința lui. Cenuşa sa va fi împrăştiată pe Dunăre, la Galaţi, așa cum Lucian și-a dorit mereu, fiind un mare iubitor al Dunării, așa cum se declara.

Teatrul Dramatic a transmis un mesaj emoționant despre steaua pe care a pierdut-o.

″Teatrul din Galaţi este azi în doliu! Avem cu toţii un puternic gust al amărăciunii, al mâhnirii care ne strangulează şi ne amestecă gândurile, stările, sentimentele. Suntem, împreună, strâns legaţi de o mare şi copleşitoare tristeţe! Artistul care ne-a inspirat, Omul care ne-a dat cu generozitate din bogăţia lui interioară, el, Lucian, ne părăseşte acum, lăsându-ne cu sufletele şchioape! Ne gândim că Lucian a trăit aşa cum a vrut – şi a vrut să ardă pentru meserie, să iubească teatrul şi pe oamenii din el, să respecte şi să onoreze fără cusur publicul care i-a răsplătit munca şi talentul timp de peste 25 de ani. Teatrul din Galaţi a fost onorat că Lucian a ales să împartă scândura asta fascinantă cu trupa pe care a găsit-o aici! A fost un artist-reper, un devotat al teatrului făcut atent, precis şi fără jumătăţi de măsură. Rămas bun, Lucian Pînzaru!”, se arată într-un comunicat transmis de Teatrul Dramatic ″⁣Fani Tardini″⁣.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.