Bill Gates, declarație șocantă: „Țările bogate ar trebui să consume doar carne de vită 100% sintetică!”

0

Bill Gates este de părere că ţările bogate ar trebui să consume doar „carne de vită 100% sintetică” pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră care determină schimbările climatice globale, scrie Sky News.

Bill Gates precizează în noua sa carte, „How to Avoid a Climate Disaster”, că politicile guvernamentale sunt necesare pentru reducerea impactului schimbărilor climatice.

Într-un interviu acordat revistei MIT Technology Review, a spus că unele ţări ar trebui să renunțe la consumul de carne de vită, dat fiind faptul că acest sector contribuie în mod masiv la emisiile de metan.

Cred că toate țările bogate ar trebui să treacă la carne de vită 100% sintetică. Te poți obișnui cu diferența de gust”, a spus Bill Gates.

Cantitatea de metan din atmosferă a crescut masiv între 2000 și 2017, ducând la ceea ce cercetătorii cred că ar putea fi o creștere a încălzirii globale de până la patru grade Celsius până la sfârșitul secolului.

Emisiile provenite de la bovine și de la alte rumegătoare sunt aproape la fel de mari ca cele provenite din industria combustibililor fosili pentru metan”, susține dr. Robert Jackson, de la Universitatea Stanford, scrie Digi 24.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.