Creșterea fraudelor cu vaccinuri anti-COVID alarmează Comisia Europeană. Ursula von der Leyen, revoltată!

0

Ursula von der Leyen a tras miercuri un semnal de alarmă în privința creșterii fraudelor cu vaccinurile împotriva noului coronavirus. Președintele Comisiei Europene a subliniat că riscul de a folosi serul vândut pe piața neagră este imens și, în acest context, a acuzat Rusia că vinde Sputnik-V deși populația sa nu a fost suficient vaccinată.

”Într-o criză ca asta vor exista mereu persoane care încearcă să profite de problemele altora și vedem un număr în creştere de fraude şi tentative de fraudă legate de vaccinuri anti-Covid”, a spus șefa UE.

Blocul comunitar și-a intensificat acţiunile de combatere a fraudelor şi de tragere la răspundere a celor responsabili. Oficiul European de Luptă Antifraudă le oferă statelor membre consiliere privind modul în care pot identifica fraudele, a mai declarat Ursula von der Leyen.

Preşedintele C.E. a avertizat că este extrem de riscant să cumperi vaccinuri de la comercianții de pe piaţa neagră pentru că nu există nicio garanţie că lanţul frigorific pentru transportul acestora de la fabrică până la momentul administrării a fost respectat.

În acest context, șefa executivului comunitar a amintit despre vaccinul rusesc Sputnik-V și a acuzat Moscova că le oferă altor țări serul deși populaţia sa nu a fost încă vaccinată într-o proporţie suficientă.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.