Ludovic Orban pune „punctul pe i”: „Eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari- perfect constituțională. Este un act de dreptate față de cetățeni!”

0

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a salutat miercuri votul din Parlament privind eliminarea pensiilor speciale pentru deputați și senatori. Este un act de dreptate, perfect constituțional, a subliniat liderul PNL. 

”Este o decizie foarte serioasă a Parlamentului. Astăzi, parlamentarii au arătat că sunt gata să renunțe la avantajele dobândite prin votul majorității parlamentare în legislaturile trecute. Reprezentau un privilegiu, o formă de plată a unor sume pentru reprezentanții cetățenilor care au fost trimiși în Parlament ca să le reprezinte interesele, nu să își dea pensii speciale.

Întrebat dacă proiectul ar putea fi atacat la CCR, Orban a răspuns că ”este perfect constituțional” pentru că nu face decât să aducă dreptate. Liderul PNL a  subliniat că ”voința actualei coalții a fost determinantă” în adoptarea lui.

”Din punctul meu de vedere, proiectul de lege este perfect constituțional. Este un act de dreptate făcut de actualii parlamentari în raport cu cetățenii. Cei care au votat au arătat că nu sunt mai presus de lege, că nu vor să își folosească poziția de parlamentar. Așa cum o majoritate parlamentară a hotărât să introducă în legea privind statutul deputaților și senatorilor acest drept, la fel Parlamentul poate decide eliminarea lui.

Decizia de astăzi a Parlamentului nu ține cont de contabilitate, ci de Constituție și dreptate.

Voința actualei coalții a fost determinantă în adoptarea acestui proiect. Pensiile speciale au fost introduse în 2015, de o majoritate formată din PSD, ALDE și UDMR”, a mai spus Orban.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.