Marcel Ciolacu se opune revocării Avocatului Poporului. Schimbarea Renatei Weber, atacată la CCR!

0

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat că în cazul în care parlamentarii din coaliţia de guvernare vor „forţa” schimbarea lui Renate Weber din funcţia de Avocat al Poporului, social-democraţii vor ataca hotărârea la Curtea Constituţională.

Marcel Ciolacu a afirmat că va apela şi la reprezentanţii din familia socialiştilor europeni în cazul în care coaliţia de guvernare va decide înlăturarea lui Renate Weber din postul de Avocat al Poporului.

„Renate Weber e o instituţie din instituţiile statului de drept, Avocatul Poporului, CCR. Cum te apuci să ataci? Este pe mandat. De ce vii pe un anumit mandat şi ataci? Categoric, dacă vor forţa schimbarea doamnei Renate Weber, o să atacăm hotărârea la Curtea Constituţională. Şi categoric, în primul rând mă voi adresa familiei socialiştilor europeni şi nu numai pentru acest atac, până la urmă, la statul de drept. Nu ai justificările necesare să vii cu aşa ceva. Poate am uitat acele ordonanţe date noaptea, fără să ţii seama de drepturile şi libertăţile românilor, încălcând Constituţia.

Preşedintele PSD a mai precizat că membrii coaliţiei de guvernare consideră că Avocatul Poporului „este un instrument”.

„Este foarte important Avocatul Poporului în această zonă, iar doamna Renate Weber a ieşit şi a atacat toate deciziile, ordonanţele. Presupun că au făcut nişte sondaje de opinie şi au văzut ce personalitate sau ce instituţie să atace şi le-a reieşit din cifre că cea mai vulnerabilă ar fi doamna Renate Weber, care nu este un comunicator, nu e în talk show-uri, ea reprezintă Avocatul Poporului. Ei joacă în continuare tot în logica electorală, nu au nicio treabă cu guvernarea”, a afirmat Ciolacu, potrivit sursei citate.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.