Ministrul Muncii, Raluca Turcan, anunță legi ”surpriză” care vor ajuta la economia României!

Share:

Ministrul Muncii a declarat că voucherele de anii trecuți pot fi folosite și în anul 2021. În ceea ce privește sectorul HoReCa, Raluca Turcan susține că vor fi acordate granturi, iar o schemă de ajutor de stat va fi prezentată săptămâna viitoare.

Ministrul Muncii susține că voucherele de vacanță nu au fost folosite în 2021, fiind un an pandemic. Aceasta susține că ajutorul pentru HoReCa este unul destul de mare, statul putând ajuta cu o parte din salariile zilierilor, informează Romaniatv.net.

Raluca Turcan anunță că în două săptămâni vor fi anunțate noi legi ”surpriză” care vor ajuta la economia României.

„În privinţa tichetelor de vacanţă lucrurile sunt nuanţate. Voucherele de anii trecuţi se pot folosi şi în 2021. Pentru sectorul HoReCa avem acordarea de granturi şi o schemă de ajutor de stat care va fi prezentată săptămâna viitoare. Anul trecut a fost an pandemic, iar tichetele nu au fost folosite. Ajutorul pentru HoReCa este destul de mare. Pe perioada de vară se poate angaja zilieri, unde putem ajuta cu o parte din salariile lor.

Trebuie să fie program de lucru flexibil, avem şomajul tehnic pentru persoanele afectate, avem zilierii şi sezonierii. Pe lângă acestea, în două săptămâni vom prezenta noi legi surpriză care va ajuta chiar şi la economia României”, a adăugat ministrul Muncii.

Raluca Turcan a declarat în exclusivitate la Romania TV faptul că în paralel cu legea pensiilor va trece prin ședința de guvern și un proiect despre consumatorul vulnerabil. Ministrul Muncii susține că legea va trece în cel mult două săptămâni.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.