Vicepremierul Dan Barna, promisiune onorată: „Pensiile speciale ale parlamentarilor, eliminate!”

0

Vicepremierul Dan Barna a anunțat că miercuri va avea loc un plen reunit în care va fi votat un proiect de lege pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. 

„Miercuri când va fi o ședință de plen reunit să avem pe ordinea de zi și să votăm eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. Un prim pas pe care îl vom duce la îndeplinire”, a declarat Barna.

Liderul USR PLUS susține că restul pensiilor speciale vor fi eliminate abia după ce vor fi găsite soluții astfel încât tăierile să nu fie neconstituționale. În acest sens a fost făcut un grup de lucru la nivelul coaliției.

„Fiecare categorie de pensii trebie să aibă o reglemetare și o lege distinctă pentru a evita problemele de la Curtea Consituțională. Avem un grup de lucru pentru a vedea care este abordarea. Am stabilit un termen de 2 luni în care să avem aceste opțiuni și variante pentru toate aceste pensii speciale”, a mai declarat vicepremierul.

În coaliție, UDMR a avut o abordare diferită, liderul Kelemen Hunor susținând ca toate pensiile speciale să fie eliminate, nu doar pensiile parlamentarilor.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.