Șoc în Georgia. premierul a demisionat!

0

Premierul georgian Giorgi Gakharia a anunţat joi că demisionează, transmit Reuters şi Armenpress. Gakharia a explicat că nu este de acord cu decizia unui tribunal de a ordona plasarea în detenţie a unui lider al opoziţiei, ceea ce în opinia sa ar putea conduce la o ”escaladare politică”.

Am decis să renunţ la funcţie. Desigur, cred şi doresc să cred că acest pas va contribui la reducerea polarizării în politica din ţara noastră şi sunt convins că polarizarea şi confruntarea dintre noi sunt cel mai mare risc pentru dezvoltarea economică viitoare a ţării noastre şi în calea depăşirii crizelor de orice fel”, a declarat Giorgi Gakharia, citat de Armenpress.

Gakharia a explicat că nu este de acord cu decizia unui tribunal de a ordona plasarea în detenţie a unui lider al opoziţiei, ceea ce în opinia sa ar putea conduce la o ”escaladare politică”. El a adăugat că această decizie judiciară reprezintă un ”risc pentru sănătatea şi viaţa concetăţenilor noştri şi care sporeşte polarizarea politică a ţării”.

Parlamentul georgian a retras marţi imunitatea parlamentară a liderului principalului partid de opoziţie, Mişcarea Naţională Unită (MUN), Nikanor Melia, la cererea Parchetului, care-l acuză pentru organizarea protestelor violente care au avut loc în capitala Tbilisi în iunie 2019, potrivit EFE

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.