Maia Sandu îl lasă pe Vlad Plahotniuc fără „Ordinul Republicii”

0

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a retras „Ordinul Republicii’ acordat fostului lider al Partidului Democrat Vlad Plahotniuc, informează Radio Chişinău.

Decretul de retragere a celei mai înalte distincţii în stat a fost semnat joi de Maia Sandu, potrivit unui mesaj publicat pe pagina de Facebook a preşedintei.

Potrivit Maiei Sandu, ordinul a fost acordat cu încălcarea procedurii şi a normelor legale, mai exact a Regulamentului privind modul în care se fac propunerile pentru acordarea de distincţii de stat ale Republicii Moldova.

Totodată, preşedintele Republicii Moldova a subliniat că „o persoană care a furat ţara, a atacat şi slăbit instituţiile statului şi a construit un regim autoritar nu se poate bucura de distincţii de stat’.

Maia Sandu a mai amintit că propunerea pentru decorarea lui Vlad Plahotniuc a venit din partea organizaţiei municipale a Partidului Democrat, ceea ce reprezintă o încălcare a normelor legale, întrucât legea nu prevede ca partidele politice să se numere printre subiecţii care pot face propuneri cu privire la acordarea de distincţii de stat.

Vlad Plahotniuc a primit distincţia „Ordinul Republicii’ în anul 2014.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.