Norbert Maior va concura alături de sora sa, Francesca, la Campionatul Național de Raliuri

0

Norbert Maior, pilotul de la Napoca Rally Academy şi locul 3 în clasamentul general al sezonului 2020 în Campionatul Național de Raliuri, la numai 22 de ani, va concura și în acest sezon alături de sora sa mai mică, Francesca. Prima cursă va fi chiar în acest weekend la Romania Winter Rally, pe zăpadă, în județul Covasna.

Norbert Maior (sursa foto: femeiinsport.ro) a fost marea surpriză a sezonului trecut, când a terminat pe 3 la general, în spatele lui Simone Tempestini și Dan Gîrtofan, deși a concurat pe un Peugeot 208 R2, un model net inferior față de mulți alți concurenți din campionat, care au beneficiat de modele cu o configurație R5. Ulterior, sportivul originar din Brașov a fost cooptat inclusiv în lotul național de juniori al României, concurând în etapa europeană din Ungaria.

Frații Maior vor face echipă și în 2021 tot pe Peugeot 208 R2, însă debutul în noul sezon și-l vor face pe modelul inferior 106, cel care le-a adus în 2019 titlul la juniori. Aceștia vor concura în weekend la Winter Rally Covasna, competiție unde, în 2019, la bordul aceleiași mașini au terminat pe 8. Runda are un coeficient de 0.6 în calendarul Campionatului Național de Raliuri Betano, competiție care va programa 11 etape în 2021. „Etapa din Covasna nu era inițial în programul nostru, însă e o etapă care ne place și mergem să ne distrăm. Asta nu înseamnă că nu vom da totul pe probe, mai ales că este unicul raliu pe zăpadă. Abia așteptăm să luăm startul și să avem un sezon cel puțin la fel de bun ca în 2020. Este o provocare pentru mine!”, a spus Norbert Maior.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.