Liberalul Rareș Bogdan, revoltat: „Un sfert din fondurile pentru salarii se duc anual pe sporuri!”

1

Europarlamentarul Rareş Bogdan a postat pe Facebook un mesaj prin care evidenţiază faptul că un sfert din fondurile pentru salarii se duc anual pe sporuri, deşi performanţele lucrătorilor din sistemul public nu s-a îmbunătăţit vizibil.

Raeş Bogdan spune că trebuie evaluate aceste sporuri şi trebuie stabilit care dintre ele se justifică prin performanţe, iar restul trebuie înlăturate. Europarlamentarul mai consideră că slujbele la stat au devenit un ţel pentru mulţi români, care le preferă în locul unor cariere în privat.

„Din 110 miliarde cheltuieli anuale cu salariile, 27 miliarde sunt SPORURI!!!!! In 2017 au fost cheltuieli cu salariile 58 de miliarde anual, va întreb, fara urma de răutate, pur și simplu va întreb, vi pare ca in ultimii 3 ani s-a dublat performanța administrativă sau calitatea serviciilor in Sistemul de Stat???? Oare cele peste 50 de sporuri existente astăzi sunt toate justificate?

Cu siguranța exista o mulțime de oameni care lucrează cu Dedicație și Profesionalism in sistemul public, însă la fel de sigur este ca exista scheme supraîncărcate și taietori de frunza la câini și venituri care nu se justifica in companii de stat sau in cadrul administrației centrale sau a diverselor instituții și agenții guvernamentale.

Sincer, așa nu se mai poate. Chiar nu este in regula. Trebuie evaluat și acționat. Stiu ca va fi greu, stiu ca vor urla unii, stiu ca li se va părea unora ca sunt nedreptățiți, însă “statul gras” nu poate continua sa fie încurajat și protejat. Nu vrem invrajbire, dar trebuie sa fim conștienți ca Romania trebuie reformata. Romania trebuie modernizată. Romania trebuie sa meargă mai departe, strict pe baza de profesionalism și criterii de performanța. Este anormal ca de câțiva ani in Romania sa devină dorința suprema a părinților sa își angajeze copiii la o slujba de stat….. sau la Stat.

Nu sa devină antreprenori, nu sa lucreze in Companii private locale sau multinaționale, ….la Stat, ca acolo e cald și bine, bănos și securizat totul, fără riscuri și fără criterii de performanța funcționale, cel mult pe hârtie, de cele mai multe ori. Performanța și Profesionalismul trebuie sa primeze, situații precum cele de la Apele Romane m-as bucura sa fie doar niște accidente nefericite și in nici un caz o normalitate. Ele trebuie amendate imediat și cu fermitate. Fără urma de indulgenta!

#reformamRomania #modernizamRomania #restartamRomania

P.S. Și vreau să dispară pilele neroade, indiferent de culoarea politică a angajatorului!!!”, a scris Rareş Bogdan pe pagina sa de Facebook.

Citește și
1 Comentariu
  1. Ady spune

    Din nefericire Romania a devenit o țară controlată și condusă de găști corupte și mafiote.Reprezentantii aleși, (o buna parte)ori fac parte,ori deservesc aceste găști.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.