Totul despre reacțiile adverse apărute după vaccinarea anti-COVID

Share:

Vaccinurile anti-COVID-19, la fel ca orice medicament, pot avea şi reacţii adverse. Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV) spune că cele mai frecvente reacţii adverse înregistrate până cum sunt durerea la locul injectării, dureri de cap, greaţă. CNCAV spune că „e posibil” ca reacţiile adverse să apară mai frecvent după rapel. RomaniaTV.net vă prezintă ce paşi trebuie să parcurgeţi dacă vreţi să raportaţi reacţiile adverse după vaccinarea anti-COVID.

Cum poţi raporta reacţiile adverse apărute după vaccinarea anti-COVID?  Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a emis o Instrucțiune care reglementează Cerințele referitoare la modalitățile de raportare a reacțiilor adverse apărute după administrarea vaccinului împotriva COVID-19.

Astfel, în incinta centrelor de vaccinare, persoanele vor avea acces la mai multe informații legate de posibilele reacții adverse post-vaccinale, precum și la modalitățile de raportare a acestora.
Totodată, în centrele de vaccinare, va fi disponibilă în locuri vizibile, fișa de raportare a reacțiilor adverse centralizate de Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR); fișa se poate descărca și de pe www.anm.ro.

Reacțiile adverse pot fi raportate către Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR) și online prin accesarea linkului https://covid19.anm.ro/ sau/și prin scanarea codurilor QR.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.