Senatorul PSD, Gabriela Firea, pune „punctul pe i”: Educatia sexuala in scoli, doar cu acordul parintilor!

0

Prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea susţine introducerea educaţiei sexuale în şcoli, dar cu o condiţie. Senatorul PSD vrea ca acest lucru să fie făcut cu acordul părinţilor.

Prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea a anunţat sâmbătă că a semnat petiția „Acordul părinților pentru orele de educaţie sexuală este esențial”. Senatorul PSD spune, într-o postare pe Facebook, că educația trebuie introdusă în școli doar cu acordul părinților.

„Am semnat petiția „Acordul părinților pentru orele de educaţie sexuală este esențial!”. Sunt mai bine de șase ani de când solicitam, tot în Senatul României, ca Educația sexuală să devină materie obligatorie în școli, ca măsură de prevenție a sarcinilor precoce.
Nu mi-am schimbat opinia. Suntem în continuare țara din Uniunea Europeană cu cea mai mare rată de nașteri în rândul adolescentelor. Oare dacă aceste tinere ar fi aflat de la școală despre anumite riscuri nu ar fi putut evita sarcini nedorite?”, spune prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea, conform unei postări pe Facebook.

Gabriela Firea spune că „e nevoie de o implicare importantă a părinților” care „trebuie să vorbească deschis copiilor, să abordeze și acest subiect tabu, mai delicat”.

„Cred că părinții trebuie să știe înainte ce informații vor primi copiii lor, de la cine și cum vor fi acestea prezentate. Ca și în cazul orelor de religie, părinții trebuie să-și dea acordul!”, a completat Gabriela Firea

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.