Liderii PSD îi „curtează” pe Ponta și Pro România. Vasile Dîncu vrea o „platformă de stânga” cu Pro România în cadrul său!

0

Victor Ponta și Pro România devin tot mai interesați pentru PSD. Liderii PSD au conștientizat, în sfârșit, că Pro România reprezintă o forță care are în cadrul său lideri cu experiență, tineri, mii de primari, consilieri județeni și locali. Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu, a declarat PSD îşi propune înfiinţarea unei „platforme” de stânga care să reunească în jurul său formaţiunile din această zonă politică, inclusiv Pro România, fără a proceda la absorbţii de partide mici. PSD va avea rol de „dirijor”, spune Vasile Dîncu.

„Ne va creşte şi procentul nostru pe măsură ce vom integra tot mai mult zona de tineri, vom aduce oameni noi. Consiliul Naţional va avea oameni care nu sunt membri de partid: experţi din societatea civilă, simpatizanţi de stânga, deci vom avea chiar funcţii  pentru aceşti oameni. (…) În opoziţie îţi vin oameni serioşi, în opoziţie poţi doar să modernizezi în partid”, a declarat Vasile Dîncu duminică, la Prima Tv.

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD a anunţat că PSD intenţionează să formeze alianţe şi „platforme destul de permisive” de stânga, în care fiecare formaţiune să îşi păstreze identitatea, în care PSD să fie „un dirijor al stângii şi „partidul fundamental”, însă fără a proceda cum s-a procedat în trecut, când partide mari au absorbit formaţiuni politice mici.

„Cultivăm şi vom cultiva, cu siguranţă, o altă filosofie de stânga. Nu suntem noi singura stângă din România este o aroganţă prea mare să spui că tu eşti singurul de stânga, ăla-i singur de dreapta, ne lăudăm noi pe noi. Vreau să construiesc un bloc şi vom construi, împreună cu celelalte partide, un bloc de stânga pentru următoarele alegeri. Ecologiştii peste tot vin în această zonă. Am avut şi vom avea apropieri de ecologişti, de verzi, de cei din zona noastră. Mai sunt partidele mai mici de stânga. (…) ”, a mai spus Vasile Dîncu

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.