Bill Gates, tot mai bogat în plină pandemie!

Bill & Melinda Gates Foundation a renunțat la pozițiile deținute la Alibaba Group Holding și Uber Technologies și-a redus la jumătate participația la Apple. În schimb, a crescut investiția în Schrodinger.

Bill Gates, decizie bombă în plină pandemie! Tranzacțiile de acțiuni au fost dezvăluite într-un formular depus la Securities and Exchange Commission, scrie Barron’s. Conform ultimelor date financiare auditate, fundația avea active de 49,8 miliarde de dolari la sfârșitul anului 2019.

Bill & Melinda Gates Foundation a vândut 552.383 de acțiuni Alibaba pe care le deținuse precum și cele 26.767 de acțiuni de la Uber, până la finalul anului 2020. Totuși, le-a vândut pe toate în al patrulea trimestru. Acțiunile Alibaba au crescut de la 22 – 25 dolari la începutul anului trecut la un maxim de aproape 40 de dolari, în octombrie – noiembrie. În prezent aceste acțiuni ajung la un nivel de 32-33 de dolari. Acțiunile Uber au crescut și ele de la 30 – 40 dolari, la începutul anului trecut la 55 – 60 dolari în trimestrul al patrulea din 2020 și în prezent. Fundația a vândut 1 milion de acțiuni Apple în al patrulea trimestru, reducându-și deținerile în producătorul de iPhone la jumătate. În acest caz valoarea a crescut de la 60 – 70 dolari, la începutul anului trecut până la 120 – 140 dolari în trimestrul al IV-lea și prezent.

În schimb, fundația a cumpărat încă 2 milioane de acțiuni Schrodinger și a încheiat anul trecut cu 7 milioane de acțiuni la această companie, ce oferă o platformă software utilizată în procesul de descoperire a medicamentelor. În acest caz, valorile au crescut de la 35 – 50 dolari, în prima parte a anului trecut la 60 dolari spre sfârșitul anului și la 110 dolari, în prezent.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.