Premierul Cîțu pune „punctul pe i”: „Nu voi permite o nouă mineriadă!”

0

Sute de mineri protestează luni în faţa sediului Complexului Energetic Hunedoara unde îşi cer drepturile restante. Alte zeci de mineri s-au blocat în subteranul Minei Lupeni şi ameninţă cu greva foamei, dacă revendicările lor nu vor fi rezolvate în urma negocierilor pe care le vor avea liderii lor cu ministrul Energiei şi cu ministrul Muncii. Între timp, premierul Florin Cîțu dezaprobă protestele minerilor și anunță că nu va permite o nouă Mineriadă.

Premierul Florin Cîțu spune, despre protestele minerilor din Valea Jiului, că nu i se pare normal ce se întâmplă, amintind că s-au găsit soluții pentru plata salariilor, care au fost plătite și în 2020 în vreme ce 1,4 milioane de români au intrat în șomaj tehnic.

„Îi înţeleg, ştiu că trec într-o situaţie dificilă. Formula prin care încearcă să rezolve această situaţie nu mi se pare cea mai fericită. Nu cred că soluția pe care au ales-o este una bună, care rezolvă problemele. Salariile au fost plătite la timp, vom găsit soluții pentru următoarele trei luni. În 2020, când au fost plătite toate salariile, și cele ale minerilor, în România au fost 1,4 milioane de oameni în șomaj tehnic. Nu mi se pare normal ce se întâmplă.”, a spus premierul Florin Cîţu.

Şeful Executivului a avertizat că există politicieni care vor să profite de problemele minerilor, însă în mandatul său „nicio mineriadă nu se va întâmpla”.

„Sunt foarte mulţi politicieni care profită aşa cum au profitat şi alţi politicieni tot din aceeaşi categorie în ultimii ani tot de pe urma acestei categiorii sociale. Ţineţi minte ce s-a întâmplat în anii ’90. Eu pot să le spun atât românilor şi bucureştenilor că nu voi permite niciodată în România, în mandatul meu, să se se întâmple ce s-a întâmplat în mandatul lui Iliescu şi al altor socialişti”, a spus mai premierul Florin Cîţu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.