Șoc în Congo: Ambasadorul Italiei la Kinshasa, ucis într-un atac armat!

0

Ambasadorul Italiei la Kinshasa a fost ucis luni prin împuşcare, într-un atac armat care a vizat un convoi al Programului Alimentar Mondial (PAM), în timpul unei vizite în apropiere de Goma, în estul Republicii Democratice Congo.

Ministerul de Externe de la Roma a confirmat luni că Luca Attanasio, ambasadorul Italiei în RD Congo, a fost transportat după atac la spitalul Manusco, din Goma, unde i s-a anunţat decesul. Circumstanţele atacului, în care a fost ucis şi un carabinier, nu sunt clare încă. În total au fost trei morţi, între care şi şoferul vehiculului.

Luca Attanasio era ambasadorul Italiei în Congo din anul 2019.

Victimele călătoreau la bordul unui autovehicul dintr-un convoi la MONUSCO, misiunea ONU pentru stabilizarea Republicii Democratice Congo, şi în care se afla, pe lângă ambasadorul Italiei, şi şeful delegaţiei UE.

Potrivit agenţiei France Presse, care citează autorităţile parcului naţional Virunga, convoiul a fost atacat în apropierea oraşului Kanyamahoro, în jurul orei locale 10:15 (09:15, ora României), în cadrul unei tentative de răpire.

Numeroase grupări armate acţionează în şi în jurul parcului naţional Virunga, situat de-a lungul frontierelor congoleze cu Rwanda şi Uganda. Aceste grupări au atacat în repetate rânduri paznici ai parcului Virunga.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.