Europarlamentarul Maria Grapini și Asociația “Alianța pentru Sprijinirea Basarabiei” au organizat “Mărțișorul European – 2021”. Peste 300 de mărțișoare vor ajunge în PE!

0

Europarlamentarul umanist, Maria Grapini, a organizat, împreună cu Asociația “Alianța pentru Sprijinirea Basarabiei”, un concurs de creație a mărțișorului, intitulat “Mărțișorul European – 2021”.

La concurs, au participat elevi de la gimnaziul “Dumitru Crețu” și liceul “Ștefan Holban” din Cărpineni, respectiv, din Gimnaziul Pașcani, raionul Hîncești, toate din Republica Moldova.

Potrivit europarlamentarului Grapini, în perioada când a deținut funcția de ministru, a lansat un proiect de promovare a României, intitulat „România promovată prin legende!”, începând cu legenda mărțișorului, proiect care, din păcate, nu a mai fost continuat.

“Vreau să felicit profesorii, învățătorii care au îndrumat copiii! La 1 martie, voi anunța premiile pentru cele mai frumoase cinci mărțișoare! Peste 300 de mărțișoare vor ajunge în Parlamentul European! Nu trebuie să uităm tradițiile românești și trebuie să le transmitem copiilor și nepoților noștri!”, a precizat europarlamentarul Maria Grapini.

Cei cinci câștigători sunt Nazaru Simona – locul (I) – liceul ,, Ștefan Holban’’, Cărpineni;

Bocancea Evelina –  locul II – liceul ,, Ștefan Holban’’, Cărpineni;

Badea Elena locul II – Gimnaziul ,,Dumitru Crețu’’, Cărpineni;

Ciocan Carolina – locul III – Gimnaziul Pașcani din raionul Hîncești

și Rotaru Vasile – locul III – Gimnaziul Pașcani din raionul Hîncești.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.