Pandemia anulează Campionatul European de juniori Under 19 care s-ar fi desfășurat în România!

0

UEFA a decis anularea Campionatului European de juniori Under 19 care ar fi urmat să se desfășoare în România. Decizia a fost luată din cauza situației pandemiei.

EURO 2021 U19, turneul final al micilor fotbaliști, care era programat pentru perioada 30 iunie – 13 iulie 2021, și la care ar fi fost prezente 8 reprezentative, nu se va mai disputa deloc. Măsura a fost luată de UEFA din cauza pandemiei.

Comitetul executiv UEFA a decis, marţi, să anuleze campionatele europene U19 feminin şi masculin din cauza pandemiei Covid-19 şi a efectelor sale asupra organizării competiţiilor.

Ediţia 2021 masculină a Campionatului European Under 19 urma să aibă loc în România, între 30 iunie şi 13 iulie 2021.

„În luarea acestor decizii, Comitetul Executiv UEFA a luat act de faptul că, ţinând cont de restricţiile guvernamentale în vigoare, călătoriile echipelor şi organizarea mini-turneelor s-ar dovedi foarte dificile. Asociaţiile membre UEFA au fost consultate şi au susţinut decizia. Deşi este regretabil faptul că nu se pot desfăşura competiţii de tineret în sezonul curent, sănătatea şi siguranţa tinerilor sportivi trebuie să aibă prioritate în circumstanţele actuale”, a precizat UEFA.
Euro U19 din 2021 urma să reunească opt echipe, fiind programate 15 partide.

Reprezentativa tricoloră U19 pregătită de Daniel Oprescu era calificată direct, din postura de gazdă.

Competiţia trebuia să se desfăşoare pe patru stadioane din Bucureşti (Giuleşti şi Arcul de Triumf), Ploieşti şi Voluntari.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.