Tensiuni politice la Chișinău. Maia Sandu forțează alegerile anticipate!

0

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că va continua să susțină provocarea alegerilor anticipate. Ea a făcut declaraţia după ce Curtea Constituțională i-a anulat decretul prin care voia să propună pentru a doua oară ca premier o candidată respinsă în primă fază de Parlament.

Maia Sandu spune că nu are încredere în majoritatea parlamentară în frunte cu socialiștii, că acceptarea unei candidaturi la funcția de prim-ministru din partea acestei majorități ar însemna să accepte „recapturarea” instituțiilor statului de către un regim oligarhic și corupt și că actuala criză politică trebuie tranșată de „popor” la alegeri anticipate, sau la un referendum, după cum transmite unimedia.info.

Sandu vorbit la câteva ore după ce Curtea Constituțională a spus că este neconstituțional decretul prezidențial din 11 februarie de desemnare repetată a Nataliei Gavriliță în calitate de candidată la funcția de prim-ministră, prin care șefa statului a încercat să forțeze grăbirea de alegeri parlamentare anticipate. Instanța a mai spus că șefa statului este obligată să accepte o candidatură la funcția de premier propusă de o majoritate parlamentară oficializată.

Ea a făcut o paralelă cu situația din 2015, când oligarhul Vlad Plahotniuc a impus un premier peste voința președintelui Nicolae Timofti și ”a capturat statul”. Maia Sandu a anunțat că opțiunile sale sunt fie alegerile anticipate, fie declanșarea unui referendum pentru demiterea sa.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.