Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, anunțul așteptat despre revenirea completă la cursurile online

0

Sorin Cîmpeanu a anunţat, miercuri seară, în ce situaţie se revine complet la cursurile online. Ministrul Educaţiei a precizat că şcoala reprezintă unul dintre factorii de transmitere a infecţiei cu SARS-COV-2.

De altfel, ministrul Educaţiei îndeamnă la prudență și la respectarea normelor sanitare în toate unitățile de învățământ.

„Prudența este absolut necesară pentru că de această dată nu mai putem exclude școala ca fiind un factor de transmitere al infecției cu SARS-CoV-2, alături de alte contexte precum familia sau comunitatea cu care interacționează. Dar da, de această dată și școala este printre factorii care au determinat aceste infectări.

Raportat la totalul elevilor, suntem sub media populației generale. Asta nu înseamnă că nu există îngrijorare și repetăm solicitarea de respectare a măsurilor”, a  declarat ministrul la B1 TV.

În situaţia în care s-ar reveni şcoala exclusiv online, Ministrul Educației a declarat că lucrurile ar sta mult mai bine decât înainte de semestrul al doilea.

”Nuanța corectă ar fi că vor sta mai bine, dar nu suficient de bine. Problemele sunt la formarea cadrelor didactice pentru predarea online, la modalități de evaluare sigură în online, ați văzut că au apărut deja semne de întrebare și probleme față de relevanța notelor obșinute în online. În multiple planuri apar probleme și ne dorim cu toții să evităm, la maximum, trecerea din nou integral în online”, a mai precizat ministrul la B1.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.