Nicușor Dan nu cedează în fața presiunilor: „Pe malul lacurilor nu vom mai aveam blocuri de 10-12 etaje!”

0

Scandal după suspendarea PUZ-urilor în Capitală. Nicuşor Dan a declarat, miercuri seară, că dacă se vor suspenda PUZ-urile de sector, în Bucureşti se va construi numai după planul urbanistic general.

Nicuşor Dan a făcut noi precizări privind suspendarea PUZ-urilor din Capitală.

„Cetăţenii au reacţionat, asociatiile civice din diverse cartiere s au pronuntat si ele. În anul 2000, atunci cand s-a făcut PUZ-UL s-a făcut echilibrat. S-au prevazut locuri de locuit, scoli, unităţi sanitare, spatii verzi. Noi ca autoritate locală nu am fost in stare sa facem niste spatii verzi efective, mai ales că avem o problemă uriașă cu poluarea în București. Asta inseamna ca acum trebuie sa facem cu bani europeni ce nu am facut 20 de ani.

Nu se poate contrui bloc langa bloc. Nu poti construi bloc acolo unde este spatiu verde.

Avem o reglementare din 2000 care este mult mai buna decat aceste planuri de sector. O sa venim cu un plan urbanistic general actualizat. În acest plan urbanistic general exista terenuri care au fost destinate pentru spatii verzi.

Mare parte din problema vine de la registrul spațiilor verzi, pe care primăria trebuia să-l facă. Dacă era făcut acele spații nu erau niciodată retrocedate.

Daca Consiliul General suspenda PUZ-urile de sector, se va construi dupa planul urbanistic general. Asta inseamna ca pe malul lacurilor nu vom mai aveam blocuri de 10-12 etaje, ci locuri de care să se bucure toata lumea, care sa atraga si familii bogate si sarace.

De exemplu, pentru sectorul 5, putem să facem metroul de suprafață. Noi am avut un PUG și pe zone de interese s-au dat autorizații de construire. Unele cartiere s-au construit fără utilități minime.

Aceasta e consecința celor 30 de ani care nu a prelevat interesul public, ci cel privat.

Nu poti pe o stradă care are 7 metri sa spui de mîine puteti construi 14 etaje. Blocurile cu 28 de etaje nu se vor mai face”, a spus Nicuşor Dan la Digi 24.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.