Premierul Cîțu spune „stop!” risipei banului public: „Companiile de stat cu pierderi, restructurate!”

0

Premierul Florin Cîţu a declarat că acele companii care vor suferi pierderi foarte mari vor avea parte de restructurări!

„S-au făcut estimări la nivelul Guvernului. Vom vedea cum evoluează lucrurile, nu cred că avem modificări prea mari la această lege a bugetului de stat. De altfel, cu siguranţă, vom avea restructurări la nivelul companiilor de stat. Eu voi propune un maxim de 5 membri în Consiliul de Administraţie pentru companiile de stat.”, a spus Florin Cîţu.

Totodată, Florin Cîţu a lansat un nou atac la adresa PSD, în discursul pe care l-a susţinut, joi, la evenimentul ”Performerii anului 2020” organizat de Bursa de Valori București.

„Eu am făcut o promisiune anul trecut, iar mulţi au spus că sunt promisiuni de campanie: în Guvern am aprobat proiectul de lege care s-a dus în Parlament pentru a elimina acea tâmpenie populistă, adoptată anul trecut de Parlamentul socialist, de coaliţia parlamentară socialistă, prin care companiile de stat nu puteau să mai acceseze capital, pe piaţa de capital sau nu mai aveau acces la investitori. De fapt asta încercau să facă.

Am eliminat acest lucru pentru că avem nevoie de a reforma companiile de stat, avem nevoie de investitori străini, avem nevoie de investiţii. Nu putem să susţinem de la buget acest efort de reformă şi avem nevoie şi de tehnologia şi know-how-ul străin. Aşa că acel proiect de lege este în Parlamentul României şi vom face exact ceea ce am spus: vom atrage investitori străini ca împreună să reformăm economia”, a declarat premierul Florin Cîţu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.