Premierul ungar, Viktor Orban, s-a vaccinat împotriva COVID cu serul dezvoltat de chinezii de la Sinopharm

Ungaria, amenințată de al treilea val al pandemiei, prelungește carantina până pe 15 martie. Avertizând asupra riscului ca numărul noilor infectări să crească dramatic, Premierul Viktor Orban a anunțat accelerarea campaniei de vaccinare. Șeful Guvernului de la Budapesta vrea să se imunizeze cu serul produs de chinezi, în ciuda faptului că nu a fost autorizat în UE. 

Gergely Gulyas, șeful cancelariei premierului, a anunțat, joi, că autoritățile se așteaptă ca numărul noilor infectări să crească semnificativ în următoarele două săptămâni, perioadă pe care a catalogat-o ca fiind ”excepțional de dificilă”.

În acest context, guvernul a decis prelungirea carantinei parțiale. Printre restricțiile impuse se află limitarea deplasărilor în timpul nopții, închiderea barurilor și restaurantelor și interzicerea adunărilor publice.

În schimb, autoritățile au anunțat o accelerare a campaniei de vaccinare, cu ocazia livrărilor făcute de Rusia și China.
Sfidând regulile din interiorul UE, Premierul Viktor Orban a anunțat că se va vaccina, săptămâna viitoare, cu serul dezvoltat de chinezii de la Sinopharm.
”Al treilea val amenință Ungaria. Situația nu este ușoară, dar avem vestea bună că mult mai multe vaccinuri au sosit și că numărul de persoane inoculate va crește”, a mai spus șeful Guvernului, potrivit Reuters.

Cu o zi înainte, Ungaria a anunțat introducerea în campania de imunizare a vaccinului anti-Covid produs de Sinopharm, după cel dezvoltat de ruși, fiind singura țară din UE care administrează cele două seruri care nu au primit aprobarea de utilizare din partea Agenției Europene a Medicamentului.

Șeful Guvernului de la Budapesta a criticat de mai multe ore ritmul lent al statelor membre în desfășurarea campaniilor de imunizare a populației și și-a exprimat public nemulțumirile privind dozele primite prin mecanismul gestionat de Comisia Europeană.

Cu o populație de aproximativ 9,7 milioane de locuitori, țara a raportat până acum 414.515 cazuri Covid-19 și 14.670 de decese.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.