Anunț șoc al Angelei Merkel: Pașapoarele de vaccinare, introduse în trei luni!

Share:

Cancelarul german Angela Merkel a anunțat cu proximitate momentul de la care vor fi disponibile certificatele digitale de vaccinare care vor permite turiștilor să călătorească în Europa.

Cancelarul german Angela Merkel a anunțat, joi seară, care va fi momentul aproximativ de la care vor fi disponibile certificatele digitale de vaccinare ce vor permite oamenilor să călătorească în Europa, în ciuda pandemiei de coronaviurs.

”Toată lumea a fost de acord că avem nevoie de un certificat digital de vaccinare”, a afirmat Merkel într-o conferinţă de presă, susţinută după un summit virtual al Uniunii Europene. Aceasta a adăugat că Comisia Europeană va avea nevoie de aproximativ trei săptămâni pentru a crea baza tehnică pentru astfel de documente.

Când va fi introdus pașaportul de vaccinare în Europa. Liderii Europene au discutat joi despre emiterea acestor documente pentru cetățenii statelor membre care s-au vaccinat împotriva COVID.  Întâlnirea a fost convocată pe fondul presiunilor făcute de mai multe țări din sudul Uniunii, care depind puternic de turism și care sunt disperate să salveze sezonul turistic de vară.

Înaintea summit-ului, cancelarul austriac Sebastian Kurz a avertizat că dacă Uniunea nu se poate pune de acord asupra beneficiilor pentru persoanele vaccinate, care au fost testate ori au dobândit imunitate în urma infecţiei cu noul coronavirus, atunci Austria şi alte state membre care împărtăşesc aceeaşi opinie vor merge mai departe cu astfel de măsuri.

Cancelarul german Angela Merkel a propus un plan în trei etape pentru ridicarea restricţiilor, legate de intensificarea activităţii de testare la COVID-19, a declarat şefa executivului de la Berlin într-o reuniune a conducerii Uniunii Creştin-Democrate (CDU).

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.