Ministrul Justiției, Stelian Ion, merge până la capăt : „Până în iunie vom veni cu o legislație referitoare la confiscarea averilor ilicite!”

0

Ministrul Justiției, Stelian Ion, a vorbit și despre cele mai mari provocări ale mandatului de patru ani, la emisiunea „Legile Puterii”. Printre acestea se numără corectarea legilor justiției, modificarea legislației penale, dar și aplicarea legislației pentru confiscarea extinsă.

„Doresc corectarea legilor justiției, care au fost mutilate. Doresc modificarea legislației penale. Este nevoie să se aplice legislația pentru confiscarea extinsă. Avem legislație. Până în iunie vrem să venim cu o legislație referitoare la confiscarea averilor ilicite. Am discutat despre o instituție fanion pe care vrem să o întărim. Este vorba de ANABI (Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate, n.r.). Avem decizii cu milioane de euro sechestrate, care rămân în ramă și nu sunt puse în executare. Nu am recuperat nici 2% din prejudicii. (…) Nu e o scuză pentru a nu se face eforturi mai mari în scopul identificării bunurilor. Trebuie să cunoști și legislație internațională, tratate. Nu trebuie să rămânem cu hârtii puse în ramă. (…) Ce facem cu banii din prejudicii?”, a precizat ministrul Justiției, Stelian Ion.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.