Modul șocant în care un grup de diplomați ruși a părăsit Coreea de Nord

0

Un grup de diplomați ruşi, împreună cu familiile lor, au părăsit într-un mod neobișnuit Coreea de Nord, pe un cărucior feroviar împins manual, aşa-numita drezină. Soluţia extremă a fost luatp din cauza măsurilor stricte anti-Covid luate de guvernul de la Phenian.

Cele opt persoane au călătorit 34 de ore cu trenul și autobuzul prin Coreea de Nord înainte de a se împinge drezina spre graniţa rusă pe o distanţă de aproximativ un km, peste podul de pe râul Tumen. Ele au fost așteptate dincolo de graniță de reprezentanți ai Ministerului de Externe și au fost preluate cu autobuzul.

De la începutul anului trecut, Coreea de Nord a interzis intrarea sau ieșirea din țară a trenurilor și, de asemenea, majoritatea zborurilor internaționale au fost oprite. „Deoarece granițele au fost închise pentru mai bine de un an și traficul de pasageri a fost oprit, a fost nevoie de o călătorie lungă și dificilă pentru a ajunge acasă”, a explicat pe Facebook Ministerul rus de Externe.

„Mecanicul” principal al drezinei a fost al treilea secretar al ambasadei, Vladislav Sorokin, cel care a împins căruciorul peste podul feroviar, a mai transmis ministerul. Acest lucru s-a întâmplat după ce grupul, care o includea şi pe fiica lui, Varia, în vârstă de trei ani, a călătorit 32 de ore cu trenul și două ore cu autobuzul de la Phenian, pentru a ajunge la granița rusă, după cum transmite BBC.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.