Valul trei al pandemiei de COVID-19 a început în România!

Share:

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” Timișoara susține că valul trei al pandemiei COVID a început în România.

Într-o intervenție telefonică la Digi24, medicul a declarat că a început valul al treilea al epidemiei în România, fiind tot mai multe forme severe de boală la pacienți tineri, semn că virusul a suferit mutații.

Astăzi s-a împlinit un an de la primul caz de coronavirus din România, iar medicii sunt epuizați în primul rând psiho-emoțional și apoi fizic, după cum susține Cristian Oancea.

Valul al treilea al pandemiei COVID a început în România. Medicul a declarat că, în ultima perioadă,  sunt tot mai mulți pacienți tineri, de 30-40 de ani, care au „forme fulminante, agresive ale bolii, semn că virusul a suferit mutații”. Cristian Oancea a precizat că oamenii care au simptome trebuie să meargă la spital, pentru că dacă se intervine la timp pot fi vindecați.

Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, spune că aşa-numita tulpină românească a coronavirusului a fost descoperită în nu mai puţin de 34 de țări.

„Nu avem motive să credem că aceasta tulpină este numai în România, sunt 34 de state unde a fost identificată, deci cred că e mai degrabă un element de interes pentru că a fost menționată Romania, dar nu e doar țara noastră”, a declarat profesorul Alexandru Rafila, referitor la mutația N439K, cunoscută şi sub numele de tulpina românească a coronavirusului. Acesta a adăugat că această nouă tulpină a fost prima oară detectată în Scoția, în martie anul trecut.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.