Tinerii umaniști din România duc tradiția „Mărțișorului” în Parlamentul European

Share:

În fiecare an, de 1 martie, sărbătorim „Mărțișorul”, un simbol al reînnoirii timpului și al renașterii naturii, dar și al speranței, pe care îl dăruim celor dragi pentru a le aduce noroc și belșug.

Cu fiecare prilej de sărbătoare, tinerii umaniști promovează și păstrează tradițiile românești.

Anul acesta, membrii Clubului Tinerilor Umaniști din România,  prin coordonarea liderului Ingrid Iordache au pregătit mărțișoare pentru a le duce tocmai la Bruxelles, în Parlamentul European.

Mărțișoarele trimise la Bruxelles de tinerii umaniști vor fi distribuite colegelor doamnei Maria Grapini, care reprezintă PPU(s-l) în Parlamentul European, dar și președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

„Mă bucur că tinerii umaniști sunt implicați în promovarea tradițiilor, culturii și obiceiurilor românești, de aceea le-am propus ca mărțișoarele pe care le-au pregătit cu atât drag, să fie distribuite colegelor mele din Parlamentul European și doamnei președinte a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Martisoare 2Așa cum am mai spus, avem datoria morală de a păstra și de a duce mai departe tradițiile românești, iar tinerii umaniști au înțeles acest lucru. Voi continua să susțin tânăra generație în toate proiectele pe care le vor iniția. Trebuie să consolidăm viitorul societății românești prin creșterea și dezvoltarea tinerilor”, a declarat europarlamentarul umanist, Maria Grapini, cunoscută pentru promovarea tradițiilor și valorilor românești în Parlamentul European.

Martisoare 3 „Noi, tinerii umaniști, suntem entuziasmați că putem promova mărțișorul în Parlamentul European datorită doamnei europarlamentar Maria Grapini. Vreau să le mulțumesc colegilor mei din Clubul Tinerilor Umaniști din România pentru că s-au implicat în acest proiect și au făcut posibil ca un număr mare de mărțișoare să ajungă din toată țara, la Bruxelles. Vom continua să inițiem proiecte prin care să promovăm tradițiile românești și așteptăm tineri dornici de implicare să ni se alăture”, a spus la rândul său, Ingrid Iordache, liderul Clubului Tinerilor Umaniști din România.

 

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.