Anunțul așteptat de milioane de români: Vom purta masca până în 2023!

Share:

Medicul Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Sf Parascheva din Iaşi, spune că masca va deveni un accesoriu care va face parte din viaţa noastră până în anul 2023.

Medicul Florin Roşu spune că va trebui să ne obişnuim cu masca de protecţie deoarece aceasta va deveni un accesoriu important în viaţa noastră.

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase ”Sf. Parascheva” din Iași consideră că vom fi nevoiți să purtăm mască până în 2023, dar momentul în care vom renunța la aceasta depinde și de vaccinarea populației, scrie Ziarul de Iași.

”Masca va deveni un accesoriu care va face parte din viaţa noastră probabil până în anul 2023. Va depinde foarte mult şi de dorinţa populaţiei de a se vaccina, de a dobândi anticorpi şi de aşa zisa imunizare populaţională care trebuie să ajungă undeva la 80%.

Am observat că există o dorinţă a populaţiei de a se vaccina, dacă în prima fază a existat o oarecare reticenţă, probabil şi din cauza cadrelor medicale care nu au explicat importanţa vaccinării. Ulterior, după ce au observat efectele benefice ale vaccinării, destul de multe persoane şi-au schimbat opinia şi doresc să fie vaccinate.

Masca va deveni un accesoriu destul de important în viaţa noastră, aşa cum este şi în ţările asiatice. Va trebui să ne obişnuim. Dacă nu pentru noi, să o facem pentru persoanele dragi nouă, astfel încât noi să nu devenim vectori ai agentului patogen către categoriile vulnerabile, din care fac parte bunicii şi părinţii noştri. Purtând masca îi protejăm în primul rând pe ei şi este şi o formă de respect faţă de celelalte persoane din jur”, a spus Florin Roşu, potrivit ştirileprotv. 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.