Cioloș pune „punctul pe i”: „O comisie parlamentară poate aduce lumina necesară în dosarul „10 august”!

0

Copreşedintele USR PLUS, Dacian Cioloş, afirmă că decizia judecătorilor de a nu redeschide dosarul „10 august” nu este „finalitatea” aşteptată de cetăţeni şi crede că „o comisie parlamentară poate aduce lumina necesară în acest caz, dincolo de responsabilităţile penale”.

„Decizia de a nu redeschide dosarul „10 august” nu este finalitatea pe care o aşteptam nici eu şi nici cetăţenii acestei ţări care au fost în Piaţa Victoriei, au avut de suferit şi ştiu pe pielea lor ce s-a întâmplat acolo. Ca politicieni, vom respecta mereu deciziile justiţiei, chiar dacă uneori ele par nedrepte. Dar, tot ca politicieni, avem o datorie morală faţă de aflarea adevărului”, a scris, Dacian Cioloș, pe pagina sa de Facebook.

Dacian Cioloș arată că Parlamentul „are căderea de a ancheta acele evenimente exact prin prisma responsabilităţilor de decizie politică ce au determinat comportamentul forţelor de ordine”.

„Cetăţenii trebuie să ştie cine sunt responsabilii politici pentru ce s-a întâmplat pe 10 august, cei pe care organele de anchetă penală par să nu îi găsească. Parlamentul României are căderea de a ancheta acele evenimente exact prin prisma responsabilităţilor de decizie politică ce au determinat comportamentul forţelor de ordine. Eu unul vreau să ştiu ce s-a întâmplat pe 10 august şi cred că o comisie parlamentară poate aduce lumina necesară în acest caz, dincolo de responsabilităţile penale”, subliniază Cioloş.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.