Liberalul George Șișcu trage un semnal de alarmă: „Politizarea excesivă din instituţii a făcut mult rău României în ultimii 30 de ani!”

0

O guvernare eficientă presupune ca oamenii care ocupă funcţii importante în diverse instituţii ale statului să nu pună beţe în roate şi să nu constituie frâne în calea reformelor. Fără îndoială că pot să apară puncte de vedere diferite, dar nu poţi avea rezultate notabile atunci când fiecare decizie este contestată sau, mai grav, nu este aplicată, din diverse motive, inclusiv din raţiuni politice.

Este adevărat că politizarea excesivă din instituţii a făcut mult rău României în ultimii 30 de ani. S-a ajuns prea jos, iar fiecare putere a coborât ştacheta, numindu-şi oamenii fideli în posturile cheie ale statului, fără a ţine cont de pregătirea acestora. Avem nevoie de oameni competenţi în aparatul de stat. Lipsa de profesionalism nu mai poate fi tolerată. Dar nu vom putea demara reformele atât de necesare cu oameni care au mai degrabă interesul să blocheze totul, astfel încât nimic să nu se schimbe în această ţară.

După aprobarea bugetului de stat în Parlament, actuala coaliţie de guvernare este obligată să facă o serie de numiri în instituţii cheie ale statului român. Există intenţia, spre exemplu, de a o revoca pe Renate Weber din funcţia de Avocat al Poporului. Aici nu vorbim de afinităţile politice ale doamnei Weber, însă nu vedem posibil cum actuala coaliţie de guvernare ar putea tolera într-o asemenea funcţie importantă un personaj care a girat toate deciziile aberante ale regimului Dragnea.

Evident că numele înlocuitorului Renatei Weber va fi cumpănit cu mare atenţie de partidele care formează arcul guvernamemntal, dar lucrurile nu pot merge mai departe în formula actuală.

Am remarcat însă zbaterile celor din PSD din ultimele zile şi încercarea lui Marcel Ciolacu de a bloca revocarea Avocatului Poporului. PSD nu este, însă, în măsură să vorbească de abuzuri, în condiţiile în care timp de trei ani acest partid a fost condus de un om care a avut ca singur scop amputarea legilor Justiţiei.

Avocatul Poporului urmăreşte zi de zi ca puterea să nu facă abuzuri în ceea ce priveşte drepturile şi libertăţile cetăţeneşti. Ba, mai mult, intervine atunci când sunt indicii temeinice că lucrurile merg într-o direcţie greşită. Acest lucru nu s-a întâmplat în ultimii ani. A venit momentul să corectăm ceea ce nu merge bine şi să redăm Avocatul Poporului cetăţenilor.

George Șișcu
Deputat PNL în Parlamentul României

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.