Premierul Cîțu, după adoptarea bugetului de stat pe 2021: „Avem un buget, echilibrat, cu care începem reconstrucţia României!”

Share:

Bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2021 a fost adoptat, marţi seară, în Parlament. Florin Cîţu a susţinut o scurtă declaraţie de presă în care le-a mulţumit liderilor din ocaliţia de guvernare pentru suport.

Bugetul asigurărilor sociale de stat pe 2021 a fost adoptat. Proiectul legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2021 a fost adoptat, marţi, de plenul reunit al Parlamentului. La final, s-au înregistrat 254 de voturi pentru şi 128 – împotrivă.

Proiectul legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2021 a fost adoptat în forma propusă de către Guvernul României. Niciunul dintre amendamentele cu care au venit partidele de opoziţie nu a fost aprobat.

Tot astăzi a fost adoptat şi bugetul de stat pentru anul în curs.

„Le mulţumesc colegilor mei din coaliţie care au votat acest buget. E un buget bun, echilibrat, cu care începem reconstrucţia României şi nu poţi să faci acest lucru decât prin reformă şi investiţie. Sunt cele două lucruri pe care am axat acest buget: investiţii record şi reformă. E momentul să o facem. Bugetul acesta forţează reforma. E o coaliţie puternică”, a spus Florin Cîţu.

De altfel şi Legea bugetului de stat pe 2021 a fost adoptată, marți seara, în plenul reunit al Senatului și Camerei Deputaților.  Legea bugetului a fost adoptată, în Parlament, cu 234 de voturi pentru și 170 de voturi împotrivă. Toate amendamentele au fost respinse.

Conform proiectului, bugetul de stat se stabileşte la venituri în sumă de 173,700 miliarde lei, iar la cheltuieli în sumă de 326,407 miliarde lei credite de angajament şi în sumă de 261,050 miliarde lei credite bugetare, cu un deficit de 87,349 miliarde lei.

La nivel consolidat, deficitul este estimat la 7,16% din Produsul Intern Brut (pe cash) în acest an, în condiţiile unor venituri reprezentând 32,67% din PIB, respectiv 364,907 miliarde de lei, şi ale unor cheltuieli de 39,84% din PIB, respectiv 444,907 miliarde de lei.

Proiectul de buget este configurat pe un cadru economic cu o creştere de 4,31% prevăzută pentru anul 2021.

Conform proiectului bugetului asigurărilor sociale de stat, bugetul aferent sistemului public de pensii se stabileşte la venituri în sumă de 90,08 miliarde lei lei, şi identic la cheltuieli, atât la credite de angajament, cât şi la credite bugetare.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.