Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, reacție fermă după dubla crimă de la Onești

0

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a afirmat, miercuri, referindu-se la cazul de la Onești, unde un bărbat a luat ostatici doi muncitori și apoi i-a ucis, că, dacă politiștii au văzut că nu dau rezultate negocierile, poate ar fi fost nevoie să treacă la o altă abordare și a precizat că au loc verificari ale structurilor din Ministerul Afacerilor Interne care vizează desfășurarea intervenției.

Lucian Bode a fost intrebat, miercuri, daca situatia de la Onesti a degenerat dupa ce una dintre victimele barbatului a incercat sa se apere.

„Am auzit aceasta afirmatie si acest lucru va rezulta din ancheta, avem acolo, dincolo de cercetarea noastra, avem o ancheta penala, preluata de Parchet si va rezulta din ancheta acest lucru daca intr-adevar, si asta pe baza declaratiilor martorilor, una dintre victime l-ar fi atacat pe criminal si de acolo ar fi fost acel declic la 16.55 cand dupa o perioada de liniste in care toate lucrurile pareau ca evolueaza intr-o directie buna a negocierilor, practic s-a intamplat acest lucru. Ancheta va dovedi acest lucru pe baza declaratiilor martorilor”, a explicat Bode.

El a mentionat ca verificarile MAI vizeaza componenta interventiei.

„Verificarile noastre vizeaza cea de-a treia componenta, cea a analizei interventiei. Daca au vazut ca nu dau rezultate aceste negocieri si componenta asta a negocierilor, poate ca ar fi fost nevoie sa treaca la alta abordare. Cu siguranta din ancheta noastra trebuie sa rezulte un lucru foarte clar, daca negocierile nu duceau la un deznodamant pentru Politie, care era planul doi, ce ar fi avut in plan sa faca”, a mai transmis ministrul Afacerilor Interne.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.