Pariul premierului Cîțu: „Dreapta va guverna România în următorii opt ani!”

1

Premierul României, Florin Cîțu, a declarat la B1 Tv faptul că bugetul pe 2021 include sume record pentru investiții și forțează reforma mai ales a companiilor de stat. De asemenea, Florin Cîțu susține că partidul de dreapta va rămâne la guvernare pentru următorii opt ani.

Florin Cîțu susține că Guvernul și-a propus ca bugetul să iasă din Parlament fără niciun fel de amendament, iar acest lucru nu este un atac la democrație. De asemenea acesta a precizat că niciun parlamentar nu va mai vorbi despre aceste amendamente până la viitorul buget.

„Reforma, în primul rând, a companiilor de stat. Știți foarte bine că prin buget se alocă resurse acestor companii de stat și am spus foarte clar că acele companii de stat care nu vin cu un plan de restructurare, care să arate credibil că vor putea fi profitabile în viitor, nu vor mai primi resurse de la buget. Erau câțiva perimetri la care țineam: deficitul, să fie un buget care alocă sume importante și să iasă din Parlament fără niciun fel de amendament. Astă nu este un atac la democrație. Sunt aceleași amendamente de ani, eu vreau să depășim circul ăsta. Vreau să avem un buget care se face. Nimeni nu va mai întrebat de aceste amendamente până la bugetul următor, vreau să avem proiecte și să le facem” , a declarat premierul la B1 TV.

”Am văzut anul trecut cum pot acești oameni din ministere, apropiați de PSD, să-ți controleze deciziile. Documente din minister apăreau pe surse. Le dădeau pesediștii pe Facebook. Mi se pare josnic să stai într-un minister și să dai documente pe ascuns” , a precizat acesta.

Florin Cîțu a precizat faptul că guvernul său va veni cu o reformă a salarizării nouă, iar cei 110 de miliarde vor fi distribuiți pe criterii de performanță, în baza unor indicatori.

„În 2016 se cheltuiau 53 de miliarde de lei cu personalul bugetar, în ziua de azi 110 miliarde de lei, 27 de miliarde de lei sunt sporuri. Nu ar fi o problemă dacă aceste sporuri ar merge la oamenii care și-au făcut treaba și peste, ca o premiere, precum în mediul privat. Am înghețat în sectorul public toate salariile. Dacă se dubla performanța, mergeam mai departe. Venim cu o lege a salarizării nouă. Acești 110 miliarde vor fi distribuiți pe criterii de performanță, în baza unor indicatori – uneori, va trebui să colaborăm cu niște companii private pentru asta. Dacă vrem, să plătim mai mult, nu trebuie să dăm sporuri. Dacă merită (n.r. – angajații), să platim mai mult, dar să terminam cu ipocrizia!” , a declarat premierul României.

”Eu zic că dreapta va guverna România în următorii 8 ani, cu siguranță. Nu știu în ce formulă, dar zic că dreapta va guverna România în următorii opt ani. Avem acest mandat de patru ani, vă spun că vom avea rezultate. Am avut rezultate bune economice, anul trecut, în plină criză economică, cea mai mare criză economică din ultima sută de ani. Vom avea rezultate și anul acesta; veți vedea că oamenii care muncesc, care plătesc impozite, vor simți că viața se îmbunătățește în fiecare zi” , a precizat premierul.

Citește și
1 Comentariu
  1. Jenu Iosif spune

    CATU zice de 8 ani dar la felul cu se gestioneaza bugetul cu brio zic eu ,iar in plus daca vor fi bine directionati banii din fondurile europene ,sporurile bugetarilor taiate, redus la maxim personalul bugetarilor ,taiate asa numitele de PSD aceste premii ,(mita pentru magistrati),pt.,ascunderea si pierderea dosarelor acestor borfasi ,hoti ,criminali si talhari ,PENSIILE SPECIALE ,+ plus reducerea parlamentarilor macar la 300 exemplul SUA cu o populatie incomparabila cu Romania ,eu zic ,cu siguranta nu parasesc guvernul Romaniei niciodata ,nu doar 8 ani .PSD-ul – PCR-ul va disparea cu siguranta in cea mai neagra perioada a istoriei .ACEASTA SLEATA PSD , VOR RAMANE SCRIS IN ISTORIE : CRIMINALII ROMANIEI .

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.