Succes al lui Claudiu Năsui: Transparentizarea contractelor încheiate de Ministerul Economiei își arată efectele!

Share:

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, arată faptul că transparentizarea contractelor încheiate de minister dă naștere la primele investigații și promite să ducă la bun sfârşit demersul, prin publicarea tuturor contractelor.

Claudiu Năsui se bucură că demersul său a început să aibă efecte şi consideră că acestuia i se datorează atacurile la care a fost supus în Parlamentul României de către aleşii din opoziţie.

”Punerea publică a tuturor contractelor cu statul de la ministerul economiei naște deja primele investigații. E foarte bine.

Apar, ușor, ușor efectele publicării tuturor contractelor Ministerului Economiei. Mă așteptam ca platforma în care se pot vedea transparent toate contractele cu statul să fie de folos jurnaliștilor de investigații și ONG-urilor care luptă pentru transparentizarea autorității publice.

Unul dintre scopurile mele aici este transparentizarea completă a unui minister care a fost destul de închis.

Un mare pas înainte în reforma statului este transparența totală. La stat se cheltuie banii contribuabilului. Adică banii pe care statul ni-i ia din fiecare salariu din România (~jumătate).

Nu e de mirare ca abonații la contracte publice au început să țipe prin parlament. Despre aceasta platformă este vorba de fapt. Au fost demascați.

Am început cu această platformă, dar mai avem multe idei de transparență. Aici este doar începutul.”, scrie Claudiu Năsui.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.