Vlad Voiculescu și Clotilde Armand, revoltați de decizia în dosarul „10 august”: „Lucrurile nu pot rămâne așa!”

0

Mai mulţi lideri USR PLUS se declară revoltaţi de decizia prin care Tribunalul București a respins cererea DIICOT de redeschidere a dosarului „10 august”. „Îmi vine să mă iau cu mâinile de cap… lucrurile nu pot să rămână așa”, susține Vlad Voiculescu. „Putem spune că zeci de oameni n-au pățit nimic în data de 10 august sau să ignorăm suferința victimelor din Piața Victoriei? (…) Eu nu pot”, a scris şi Clotilde Armand.

Ministrul Vlad Voiculescu se arată revoltat de decizia magistraţilor Tribunalului Bucureşti de respingere a redeschiderii dosarului „10 august”.

„Citesc abia acum despre sentința de astăzi și îmi vine să mă iau cu mâinile de cap. Decembrie 1989 cu al său “cine a tras în noi după 22?”, apoi mineriadele și acum 10 august.
Mereu aceeași rețetă: niște politruci ajunși în fruntea statului folosesc instrumentele la îndemână – indivizi cu uniforme, măciuci și eventual grade – pentru a bate, a umili sau chiar a omorî români fără vină, după care ei și ai lor mermelesc lucrurile așa încât nici ei nu sunt vinovați, nici instrumentele lor.
Totul pe banii noștri. Practic, contribuabilul român a plătit politicieni care să îl fure și umilească, jandarmi care să îl bată, procurori care să se răzgândească dacă vor sau nu să facă dreptate și judecători care să ne spună că ni s-a părut.
Statul nostru ține să ne amintească din când în când pe cine servește în primul rând. Pe sine.
Lucrurile nu pot să rămână așa„, a scris Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii, pe Facebook.

„Putem să ne prefacem că nu s-a întâmplat nimic pe 10 august 2018? Putem spune că zeci de oameni n-au pățit nimic în data de 10 august sau să ignorăm suferința victimelor din Piața Victoriei? Putem spune copiilor noştri că n-au inhalat gaze în față ”la Girafă” și totul a fost o închipuire? Putem uita privirea lui Ilie Gâzea? Eu nu pot.
Decizia de astăzi a Tribunalului București de a respinge definitiv redeschiderea Dosarului 10 august este revoltătoare„, a scris şi Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, pe Facebook.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.