Kelemen Hunor sare în apărarea lui Viktor Orban și Fidesz după despărțirea de PPE

Share:

Kelemen Hunor reclamă că Partidul Popular European, din al cărui grup face parte și UDMR, nu acceptă diversitatea de opinii și spune că acest lucru nu va face din PPE un grup mai puternic. Reacția președintelui UDMR vine în urma retragerii Fidesz din grupul PPE, din cauza modificării regulamentului intern. Kelemen Hunor mai precizează că UDMR va rămâne membru al grupului PPE în Parlamentul European.

„Este trist și îngrijorător ce se întâmplă în grupul Partidului Popular din Parlamentul European. Excluderile nu conduc la niciun rezultat, acestea nu vor face din Partidul Popular European un grup mai puternic, mai bun sau mai eficient. PPE acceptă tot mai rar diferențele de opinie, iar aceasta este, de fapt, adevărata problemă. Un astfel de partid umbrelă, care întrunește formațiuni politice din state diferite, cu experiențe istorice diferite poate rămâne puternic numai dacă lasă loc diversității de opinie, este capabil să le integreze pe acestea, și se deosebește marcant de partidele cu structuri asemănătoare, dar cu ideologii diferite. Europarlamentarii UDMR au votat împotriva modificării regulamentului de funcționare a grupurilor, întrucât considerăm că un astfel de amendament diminuează coeziunea internă”, a scris Kelemen Hunor miercuri pe Facebook, după ce grupul PPE a decis modificarea regulamentului intern, astfel încât un partid membru să poată fi suspendat în ansamblul său.

„UDMR rămâne membru al grupului PPE și va continua să își exprime opinia și de acum înainte. Trebuie să ne întoarcem la tradițiile Partidului Popular European, care pentru Uniune și pentru mine personal înseamnă Partidul Popular European din perioada în care acesta a fost condus de Wilfried Martens. UDMR s-a socializat în cadrul acestui partid, și credem că încă nu este târziu ca PPE să se întoarcă la valorile care au stat la baza formării sale”, a mai precizat Kelemen Hunor.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.