Vicepremierul Dan Barna, stupefiat de decizia din „dosarul 10 august”: „Ideea că nu există vinovați nu este sustenabilă!”

0

Vicepremierul Dan Barna a catalogat decizia Tribunalului București de a respinge definitiv cererea de redeschidere a dosarului 10 August drept una „cel puţin stupefiantă”. Copreşedintele USR PLUS a precizat că a discutat cu ministrul Justiţiei, Stelian Ion, despre hotărârea instanţei şi ia în calcul inclusiv să se adreseze CEDO.

Dan Barna a criticat decizia magistraţilor Tribunalului Bucureşti care au respins definitiv cererea de a fi redeschis dosarul incidentelor produse la 10 august 2018 la mitingul din Piața Victoriei.

„O hotărâre cel puțin stupefiantă. Totdeauna mai există o cale. Dacă se mai poate face ceva, vom face cu siguranță. Dacă nu, se va merge mai departe spre CEDO”, a declarat Dan Barna, într-un interviu acordat G4media.

Copreşedintele USR PLUS consideră că varianta CEDO „ar însemna să ne facem din nou de râs ca țară”.

De asemenea, vicepremierul Dan Barna a respins acuzaţiile CSM care a criticat USR PLUS că a atacat prin poziţiile exprimate independenţa justiţiei. Liderul USR este de părere că partidul său, chiar dacă este la putere, are dreptul să exprime un punct de vedere, care ”reflectă o stare de spirit care există în societate”, fără ca acest lucru să însemne o presiune asupra justiției.

„Ideea că nu există vinovați nu este sustenabil pentru nicio putere a statului. Deci nu poți să spui privind cetățenii în ochi, e în regulă, 10 august a fost corect, noi ne-am exprimat punctul de vedere, asta este. Aici avem problema de fond, nu putem să ridicăm din umeri la nesfârșit și să spunem nu avem niciun vinovat”, a declarat Barna, conform sursei citate.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.