Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, nu acceptă jumătăți de măsură: „Managementul Metrorex trebuie scos din buzunarul sindicatului!”

0

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă, a anulat un ordin din 2014, care a introdus obligativitatea invitării reprezentanţilor USLM la şedinţele Consiliului de Administraţie al Metrorex.

„Prima măsură recomandată de Corpul de Control în dosarul Metrorex a fost îndeplinită. Am anulat ordinul din 2014, care făcea obligatorie invitarea sindicatului la şedinţele Consiliului de Administraţie. După numirea unui Consiliu de Administraţie profesionist, ieri, astăzi facem încă un pas pentru a scoate managementul companiei din buzunarul sindicatului”, a anunţat Drulă pe Facebook.

Cîtălin Drulă a dat însă asigurări că va exista un dialog social constructiv cu sindicatele.

„Ca să nu existe loc de interpretare: avem două legi – 62/2011 şi 467/2006 – care obligă managementul să consulte şi să informeze sindicatele în situaţii bine definite. Companiile vor proceda întocmai şi vor avea un dialog social constructiv cu sindicatele. Dar situaţia în care a fost managementul de a lua decizii sub supraveghere nu se va mai întâmpla. Sper ca acest moment să reprezinte începutul unei relaţii normale: sindicatele şi managementul nu trebuie să fie adversari, ci parteneri oneşti care să lucreze pentru binele companiei pe termen lung. Binele companiei asigură binele angajaţilor şi invers, la fel”, a adăugat şeful de la Transporturi.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.