Elevii cu vârsta de peste 16 ani, vaccinați cu prioritate în etapa a treia!

Elevii cu vârsta peste 16 ani ar putea fi vaccinaţi cu prioritate în etapa a treia, a anunţat medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campanei de vaccinare anti-COVID-19 în România. În prezent, sigurul vaccin antin-COVID recomandat pentru tineri cu vârsta între 16 şi 18 ani este cel produs de Pfizer.

Medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campanei de vaccinare anti-COVID-19 în România, a declarat la Antena 3 că se analizează propunerea ca elevii cu vârsta de peste 16 ani să aibă prioritate la vaccinare în etapa a treia, având în vedere că elevii din clasele terminale vin la şcoală chiar şi în şcenariul roşu. Propunerea a venit iniţial din partea mai multor medici.

„În condițiile în care vom avea, sigur, suficiente doze, evident că sunt o categorie importantă, având în vedere că sunt activi din punct de vedere social, ajung în clase, stau împreună, au examene. Da, este o situație pe care o luăm în calcul” a declarat medicul Valeriu Gheorghiță, la Antena 3.

„Cred că este un punct important că adolescenții mai mari de 16 ani, care merg la școală chiar și în scenariul roșu să fie vaccinați pentru maladia COVID- 19”, este de părere Diana Ionescu, director medical Spitalul Victor Gomoiu.

„Sigur că cei care au o posibilitate mai mare de a transmite, cum sunt tinerii nu doar 16-18, pentru că tinerii transmit mai repede, sigur că ar trebui să fie vaccinați, dar e greu de realizat”. a declarat pentru Antena 3, Adrian Marinescu, medic la Institutul Matei Balș din Capitală.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.