Social-democrații vizează modificarea Constituției. Ciolacu: „România-singura țară europeană care nu a avut alegeri anticipate în 30 de ani”

0

Social-democrații au în vedere modificarea Constituției astfel încât, dacă un partid părăseşte coaliţia de guvernare, automat să fie convocate alegeri anticipate. O spune chiar președintele partidului, Marcel Ciolacu, care atrage atenția asupra faptului că România este „singura țară europeană care nu a avut alegeri anticipate în 30 de ani”. 

„Când faci modificări, în momentul ăla faci alegeri anticipate”, a spus Ciolacu, precizând că o echipă a PSD deja lucrează la acest proiect de modificare a Legii fundamentale, care va cuprinde și alte schimbări în afara celei menționate mai sus.

„O echipă întreagă, Titus Corlăţean, profesori universitari, Robert Cazanciuc lucrează. Sunt 6 sau 7 colegi care vor veni cu un proiect de propunere de modificare a Constituţiei. (…) Vom face dezbateri pentru că vorbim de modificarea Constituţiei. Ştim foarte bine că în România e foarte greu să faci alegeri anticipate, datorită Constituţiei. Cred că democratic este să fie şi alegeri anticipate. Mi se pare singura ţară europeană care nu a avut alegeri anticipate în 30 de ani”, a explicat liderul PSD într-un interviu la DCNews.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.