Premierul Cîțu pune „punctul pe i”: ”Am reușit imposibilul! În 2020 investițiile nete în economie au crescut!”

0

Premierul României, Florin Cîțu, a declarat faptul că s-a reușit imposibilul, iar investițiile nete în economie din 2020 au crescut. România a avut în 2020 cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană.

Conform Institutului Național de Statistică, în anul 2020 investițiile nete realizate în economia națională au însumat 106.195,3 milioane lei, în creştere cu 0,1% faţă de 2019. Florin Cîțu susține că ”o economie liberală încurajează și susține investițiile”.

Premierul Cîțu a precizat că prin intermediul investițiilor au fost plătite salariile crescute din sectorul bugetar, plata pensiilor, dar și șomajul tehnic pentru 1.4 milioane de români. România a avut în anul 2020 cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană.

De asemenea, Florin Cîțu susține că în anul 2021 lucrurile vor fi accelerate, iar investițiile susținute de buget vor crește cu peste OPT MILIARDE DE LEI, la un nivel record din ultimii 30 de ani. Premierul a conchis susținând că România merge în sfârșit spre direcția bună pentru români.

”Am reușit imposibilul! În 2020 investițiile nete în economie AU CRESCUT! Am spus din prima zi de mandat că o economie liberală, o economie care produce bunăstare pentru TOȚI românii, se bazează pe investiții. Anul trecut am arătat că e posibil să crești investițiile chiar dacă economia trece prin cea mai mare criză economică din ultima sută de ani. Investițiile au fost cele care au permis plata salariilor crescute din sectorul bugetar la timp, plata pensiilor crescute la timp, plata șomajului tehnic pentru 1.4 milioane de români. Dar mai ales investițiile au fost cele care au menținut locurile de muncă și, astfel, România a avut cea mai mare creștere economică din UE. O economie liberală încurajează și susține investițiile. În 2021 accelerăm lucrurile, iar investițiile susținute de buget cresc cu peste 8 miliarde lei, la un nivel record din ultimii 30 de ani, de 62 miliarde lei. România, în sfârșit, merge în direcția bună pentru toți românii” , este mesajul postat de premierul României pe Facebook.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.