Alina Gorghiu pune „punctul pe i”: „România are ca obiectiv menținerea deschisă a economiei în condiții de siguranță!”

0

Senatoarea PNL, Alina Gorghiu, a precizat, într-o postare pe pagina oficială de Facebook, că România are ca obiectiv menținerea deschisă a economiei în condiții de siguranță. Gorghiu a spus că țara noastră a evitat carantinarea în timpul valului al doilea de COVID din toamna lui 2020. 

Postarea vine în contextul în care Eurostat a anunțat creșterea economică a României în trimestrul al patrulea din 2020. Avansul obținut de țara noastră a fost de 4,8%, potrivit sursei citate. România este urmată de Malta, care a înregistrat o creștere de 3,8%, Croaţia şi Grecia cu 2,7% ambele.

„Mulți specialiști spun că ne confruntăm cu valul 3. La fel ca în toamnă, când ne-am confruntat cu valul 2, mai virulent, al epidemiei, și de data aceasta România are drept obiectiv menținerea deschisă a economiei în condiții de siguranță. Spre deosebire de alte state europene, România a evitat, în timpul valului 2 din toamna lui 2020, un nou lockdown, situație care s-a reflectat, potrivit datelor confirmate de Eurostat, în cea mai mare creștere economică din UE în trimestrul IV, +4,8%”, a punctat senatorul PNL, Alina Gorghiu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.