Gabriela Firea critică dur restricția care limitează circulația oamenilor pe timpul nopții: „Nu le pasă de oameni, de soarta lor!”

0

Gabriela Firea, senator PSD, a declarat că restricția care limitează circulația oamenilor pe timpul nopții subminează încrederea populaţiei în campania de vaccinare anti-Covid, pe motiv că românilor nu li s-a explicat concret motivul acestei schimbări.

„Nu le pasă de oameni, de soarta lor, de prăbusirea economiei, de pierderea locurilor de muncā! Guvernul Cîțu continuă practica nefastă a instituirii unor restricții care frizează absurdul, deloc explicate, ceea ce subminează și mai tare încrederea populației în toată campania anti-COVID.

Se interzice circulația publică mai devreme cu oră, respectiv de la ora 22:00 față de 23:00 cum era înainte.

Guvernantii au anunțat în mai multe rânduri această interdicție dar n-au catadicsit să dea o minimă explicație.

Faptul că astfel de decizii cel puțin aparent absurde nu sunt explicate și justificate de nimeni, creează percepția că deciziile se iau arbitrar, după bunul plac. Acest fapt erodează încrederea populației în restricțiile impuse, chiar și față de cele care ar fi justificate epidemiologic.

Care este rostul interzicerii circulației publice mai devreme cu oră, respectiv aplicarea interdicției de la ora 22:00 față de 23:00 cum era înainte? Ce se poate întâmpla în această oră? Cine, cum, când, unde ar putea fi un risc sporit de contaminare în intervalul de la 22:00 la 23:00?!

Am discutat acest subiect delicat împreunā cu presedintii si parlamentarii din Bucuresti. Cu totii primim în audienta bucuresteni – fie angajati, fie organizatori -, care sunt la capatul puterilor din punct de vedere financiar, din cauza masurilor aberante impuse de guvern.

Atât în Parlament, cât si în consiliile locale, facem opozitie sanatoasa, în dorinta de a-i apāra pe cetateni de abuzurile puterii actuale #dedreapta”, a scris Firea pe pagina de Facebook.

Limitarea circulaţiei pe timp de noapte, începând cu ora 22,  se va aplica începând de duminică. Autorităţile au precizat că au aplicat aceste restricţii, inspirându-se din măsurile luate de celalalte state afectate de pandemia COVID-19.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.