Vicepremierul Barna: „Nu există un conflict între premierul Florin Cîţu şi Vlad Voiculescu!”

0

Vicepremierul Dan Barna a declarat joi că nu există niciun conflict între premierul Florin Cîţu şi ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, susţinând că ideea că lucrurile ar fi tensionate nu este reală şi nu se pune problema de nicio remaniere.

„Nu există niciun conflict între premierul Florin Cîţu şi Vlad Voiculescu. Chiar în această dimineaţă am avut o întâlnire cu Vlad şi cu premierul, discutând lucrurile fireşti, lucrurile de agenda zilei. Deci, ideea că ar fi un conflict şi lucrurile ar fi foarte tensionate nu e reală. Vlad Voiculescu are toată susţinerea mea şi a USR PLUS, nu se pune problema de nicio remaniere, lucrurile sunt foarte clare. Transparenţa este o valoare pe care USR PLUS a adus-o în acest Guvern şi vom continua să rămânem foarte fermi pe această direcţie, iar campania de vaccinare trebuie să-şi atingă – de fapt este una dintre condiţiile importante pentru lunile următoare – obiectivele pe care ni le-am propus, să ajungem la 5 milioane de persoane vaccinare, apoi la 7, astfel încât, uşor-uşor, să intrăm într-o logică de societate deschisă şi sănătoasă”, a afirmat Barna, întrebat în legătură cu existenţa unui conflict între premier şi ministrul Sănătăţii pe tema publicării datelor privind vaccinarea.

Despre eventuale situaţii în care oamenii să fie vaccinaţi fără să fie programaţi, Dan Barna a spus: „În Hotărârea de Guvern s-a prevăzut foarte clar că şi spitalele militare şi unităţile militare, care au în administrare astfel de spitale, pot organiza centre de vaccinare unde se prevede foarte clar că personalul din sistemul MApN şi familiile lor, care îndeplinesc criteriile, adică să fie de categoria a II-a, se pot vaccina în centrele respective”.

El a mai spus că există puncte de vedere în procesul de coordonare a procesului de vaccinare, dar lucrurile funcţionează.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.