Nicușor Dan, la evenimentul „Meserii legendare”: „Bucureștiul are nevoie de meseriași, de oameni care știu să renoveze și să restaureze clădiri și monumente!”

0

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a vorbit despre importanţa meşterilor care „pot lucra cu lemnul, fierului şi ipsosul”.

Edilul Bucureştiului spune că oraşul are nevoie de meseriași buni, de oameni care știu să renoveze și să restaureze clădiri și monumente.

„Am ținut să fiu de față la evenimentul „Meserii legendare”, care a avut loc ieri la Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu” din București, ocazie cu care am exprimat respectul meu pentru meseriașii bucureșteni, cei care și-au făcut și își fac meseriile bine și cu pasiune.

La fel ca patrimoniul construit al Capitalei, pe care-l prețuim, există și un patrimoniu viu al orașului, format din oameni și din meseriile lor, pe care trebuie de asemenea să îl cunoaștem și să-l apreciem. Bucureștiul are nevoie de meseriași buni, de oameni care știu să renoveze și să restaureze clădiri și monumente, care pot lucra cu lemnul, cu fierul sau cu ipsosul, care să ne ajute să punem în valoare patrimoniul istoric al orașului.

În același timp, în economia circulară pe care ne propunem să o dezvoltăm la nivel european, rolul meseriașilor crește, iar a investi în educația lor e un obiectiv inclusiv al Primăriei Capitalei. Respectul pentru mediu, respectul pentru patrimoniu și respectul pentru muncă merg împreună pentru a crea un oraș mai funcțional și mai curat, dar și o comunitate locală mai unită”, a spus Nicuşor Dan.

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat, în urmă cu câteva zile, la Digi24, că Bucureștiul trebuie să respecte Planul Urbanistic General (PUG) din 2000 și să construiască locuri pentru locuit, activități economice, școli, unități sanitare și spații verzi, pentru care există fonduri europene. El de asemenea a spus că dezvoltarea de tip “blocuri între blocuri” trebuie să înceteze.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.