Raed Arafat, anuntul asteptat de milioane de romani: Certificatele de vaccinare emise în România, valabile în afara țării!

Share:

Raed Arafat a anunțat că certificatele eliberate după imunizare, în centrele din România, sunt valabile atât în țară, cât și în afara țării. Acestea pot fi verificate prin intermediului QR codului.

Adeverințele de vaccinare emise în România, valabile în afara țării. Șeful DSU susține că oamenii nu ar trebuie discriminați, însă există țări care nu mai carantinează persoanele vaccinate sau persoanele care au avut boala și au anticorpi.

„Trebuie evitată discriminarea, dacă ești vaccinat te lăsam să te duci, dacă nu ești vaccinat nu te lăsam să te duci. Dar sunt deja țări care au zis că dacă vii și ești vaccinat sau ai avut boala și ai anticorpi înseamnă că nu mai intri în carantină, sunt țări care vor să facă asta. Dacă ești vaccinat cu ambele doze și au trecut minimum 10 zile sau ai fost bolnav și nu au trecut mai mult de 30 de zile nu mai intri în caratină. Acest lucru poate fi aplicat la turism, între țări mai ales. Sunt state care discută deja acest lucru și cred că îl vor aplica. Dacă ai fost vaccinat, nu mai intri în carantină, pentru că știu că deja ai fost imunizat și scade șansa de răspândire și de a infecta pe alții”, a spus șeful DSU, vineri seara, la Digi24.

Adeverințele de vaccinare, valabile în afara României. Raed Arafat a anunțat că adeverințele de vaccinare emise în centrele din România sunt valabile și alte țări, acestea fiind verificate prin intermediului codului QR.

„Adeverința de vaccinare cu data e valabilă și atunci când urci în avion și o arăți și în altă țară, ei o văd și o recunosc. Ea este și în limba engleză, e un cod QR care permite verificarea și faptul că demonstrezi că ești vaccinat este verificabil. Cei care încearcă să falsifice trebuie să știe că acest cod QR poate să demonstreze că ai falsificat-o și e mai greu să falsifici pentru că cine citeste vede datele în codul respectiv. De obice, când arăți numele tău cu datele înseamnă că într-adevăr ai fost vaccinat”, a comentat acesta la Digi24.

Citește și
1 Comentariu
  1. ?????? spune

    @Ăsta probabil că nici nu ştie cine are obligaţia administrării sistemului public de sănătate, care sunt drepturile persoanelor, asiguraţilor , pacienţilor, obligaţiile medicilor şi ale autorităţilor referitoare la conţinutul dosarelor medicale, care sunt din categoria datelor cu caracter personal, ?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.